CĂLĂTORII

Bun venit în Transilvania!

Casa Rațiu este un refugiu în inima Transilvaniei, locul ideal din care să porniți în descoperirea atracțiilor din zonă. Colegii noștri vor fi bucuroși să vă îndrume.

Cluj și împrejurimile

Unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții din România, Cluj-Napoca este o destinație de neratat din Transilvania. Este un loc plin de viață, cu o mulțime de evenimente, restaurante și cafenele excelente, galerii de artă, clădiri istorice și o viață culturală bogată.

Obiectivele turistice în Turda

Cel mai important monument istorico-arheologic al orașului este Castrul Roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica, de pe platoul numit Dealul Cetății. Castrul a fost construit de către această legiune în anul 168. Aflat în imediata vecinătate a Casei Rațiu, Muzeul de Istorie Turda deţine un valoros patrimoniu - aproximativ 40.000 de bunuri culturale mobile, care se structurează în colecţia de preistorie, colecţia romană şi postromană, colecţia medieval-modernă şi memorialistică, colecţia etnografică şi colecţia de artă.

The Potaissa salt mines originated from the Roman period. Turda History Museum, within five minutes walk, preserves our region’s rich heritage.

*minimum 10 persoane

Salina Turda

Salina Turda este una dintre cele mai spectaculoase din lume, cu o istorie care începe în timpul ocupației romane în Dacia, când orașul purta denumirea latină de Potaissa. Subteran modelat de oameni, Salina Turda reunește elemente istorice și moderne, fiind unul dintre puținele obiective turistice din România incluse în celebrul ghid de călătorii Michelin.

Cheile Turzii

Cheile Turzii au dobandit din 1938 statutul de rezervație naturală, inclusă pe listele UNESCO printre cele mai importante monumente ale naturii. În Cheile Turzii există aproximativ 1.000 de specii de plante, inclusiv rare, și peste 60 de specii de animale. În plus, rezervația reunește o largă varietate a formelor de relief carstic.

EXCURSIE DE GRUP*

Turda City Break

Imaginați-vă un city break în Transilvania. Vizitați Turda, fost Castru Roman Potaissa și locul în care Dieta Transilvaniei a emis în 1568 decretul prin care a fost proclamată libertatea conștiinței și a toleranței religioase pentru toți locuitorii Transilvaniei. Oraș multicultural, Turda găzduiește un festival de teatru și reunește o mulțime de obiective turistice, de la impresionanta Salină Turda, la Muzeul de Istorie. La Casa Rațiu - locuința istorică a uneia dintre cele mai vechi familii din regiune - veți avea parte de o experiență unică, de la cazare, la mesele speciale și vizitele organizate împreună. În timpul unui sejur de trei zile, veți vizita Salina Turda și Muzeul de Istorie din vecinătatea casei de oaspeți. Iar la Cluj, veți descoperi Muzeul Etnografic, iar apoi Palatul Banffy, care găzduiește Muzeul de Artă. Programul va include și o vizită în renumitul sat Rimetea, desemnat zonă arhitecturală și urbană protejată în octombrie 2000 de către Oficiului Național al Monumentelor Istorice.

*minim 10 persoane

Rezervă acum